Logoforslag for Ørsta Volda Pistolklubb

 

Hei og velkommen til denne presentasjonen som er ment for medlemmer i Ørsta Volda Pistolklubb! Her vil jeg prøve å redgjøre litt for hvorfor klubben og logoen vår kan ha godt av et lite grafisk løft, samt presentere et konkret forslag til hvordan dette kunne sett ut.

 

Forslaget  kom til som en kombinasjon av jobben min som designer og stolthetsfølelse for klubben jeg er medlem av. Jeg så en mulighet for å gjøre noe bra enda bedre og ville bidra på den måten jeg kunne best. Som sagt tidligere på facebookgruppa vår og til styret tilbake i april; Jeg er på ingen måte interessert i å tråkke på tær eller rakke ved gode tradisjoner eller innarbeidede visualer. Alt arbeid som er lagt ned er selvfølgelig på dugnadsbasis. Jeg må også presisere at forslaget under er nettopp det; et forslag. Ingenting blir iverksatt uten at alle har fått sagt hva de mener og styret har gjort en endelig avgjørelse (noe som blir tatt stilling til på årsmøtet).

 

Er det noe du lurer på er det bare å sende e-post til didrik@kibogmorits.no eller ta i bruk kommentarfeltet på facebookgruppa vår.

 

Til slutt lurer du kanskje litt på hvem jeg er. Jeg heter Didrik og har vær medlem i ØVPK i litt over to år. Ved siden av å skyte og skrive romaner, driver mitt eget reklame- og designbyrå i Volda, som du kan få vite mer om ved å trykke på logoen øverst på denne siden, eller om "om oss" i menyen.

 

Vi ses på banen!

 

Vennlig hilsen

- Didrik Morits Hallstrøm

 
 

Hvorfor?

 

1. Bedre lesbarhet

Logoen vår slik den eksisterer i dag er vanskelig å lese når den blir brukt på små flater eller sett på lang avstand. Årstall forsvinner og linjene i blinken gror sammen. Mange detaljer konkurrerer om oppmerksomheten og flere elementer kan forenkles uten at budskapet reduseres.  

 

2. Rentegnet logo i vektorfiler og tilpasset alle typer bruk 

Logoen bør finnes i en rentegnet vektorfil. Dette sikrer nøyaktig gjenngivelse ved trykk og unngår lavoppløst og pikselert utseende.  Logoen bør i tilegg også tilpasseses for to typer bruk; analoge (tekstilprint, skilt, utskrifter osv.) og digale flater (web, software, TV-skjermer osv.).

 

3. Tydligere identitet 

Det er ikke til å stikke under en stol at svært mange pistolklubber i Norge har symboler / logoer som ligner på hverandre. ØVPK er ikke noe unntak her. Kanskje man kunne strukket seg etter en visualbruk som ladet klubben vår med enda litt mer personlighet og egenart?

 

4. Merch

Kanskje kunne en ny logo med tilhørende visuell identitet (farger, elementer, typografi) gi grobunn for litt mer og spenstig klubb-merch? Dagens muligheter på dette området er enormt. Å ta omveien innom et trykkeri kan fort både være tungvint og fordyrende. Flere nettjenester trykker on-demand, alt fra trådsydde logoer på valgfrie capser til kaffekrus, bager osv. Eksempelvis kan vi oprette en nettbutikk på feks. spreadshirt.com, så kan hvert medlem bestille klær i sine egne størrelser på valgfrie klesmerker, akkurat når det passer han eller hun. Da slipper vi å brenne inne med unødvendige restlagere og kanskje kunne dette også gitt noen ekstra kroner i klubbkassa,?

 

5. Stolthetsfølelse

Vi er en del av en solid og veletablert klubb med skyttere innenfor alle grener av sporten. Vi har gjennom årenes løp etablert et utendørs skytterannlegg i Sollidalen og sitter i tillegg på et heldigitalt innendørs annlegg i Ørsta. Vi har all grunn til å være stolt av klubben vår,  her vi holder  til mellom fjord og fjell. Kanskje kunne et oppdatert flagg gi litt ny giv til fellesskap- og stolthetsfølelse på banen og på konkurranser? 

 

Mål

 

1. Etablere ØVPK som en fremoverlent og moderne klubb

2. Utvikle en visual som formidler aspektene "sport og idrett" i større grad 

3. Utvikle en visual som skiller ØVPK fra andre klubber (på en god måte)

3. Skape en visual som står like bra på skjerm som på papir

4. Skape en visual som øker stolthetsfølelsen til det viktigste vi har; medlemmene våre

 

 

Forslag

Primærlogo: svart

Vi ser en pistol hvor klubbens navn forkortet er visualisert som en del av pistolløpet.

(klikk på bilder for å se dem større)

 

Primærlogo: svart

Primærlogo: grå

Primærlogo: negativ mot svart bakgrunn

Primærlogo: negativ mot rød bakgrunn 

Sekundærlogo: svart

Sekundærlogo: negativ mot svart bakgrunn


Sekundærlogo: svart (forstørret)

Vi ser klubbens fulle navn + forkortning plassert rundt midtpunktet i en blink. Årstallet for etablering er fordelt til venstre og høyre på horisontlinjen.

 
 

I bruk (skisser)

 

Det er tenkt at de to logoutgavene kan brukes hver for seg eller sammen, alt ettersom flaten de skal plasseres på.

 

Primærlogo + sekundærlogo: kombinert 


Primærlogo + sekundærlogo: kombinert


Sekundærlogo mot mørk bakgrunn


Primærlogo + sekundærlogo: kombinert


Primærlogo